Hoe heb jij het pensioen voor jouw medewerkers geregeld?
Laten we hier eens over praten..

Voor werkgevers

Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers goed op de hoogte zijn van hun pensioen? Weten ze wat ze van jou krijgen en waarderen ze dat? Weten ze wat ze kunnen verwachten als ze met pensioen gaan? Pensioen op orde kan jou daarmee helpen.

Arbeidsvoorwaarde pensioen

Heb jij een pensioenregeling voor jouw medewerkers? Pensioen is meestal de duurste secundaire arbeidsvoorwaarde.  Ervaring is dat medewerkers zich echter niet bewust zijn van de waarde van het pensioen. En niet goed weten wat ze nu eigenlijk 'krijgen' van hun werkgever.

Wil jij dat jouw medewerkers wel weten wat ze krijgen en wat ze in de toekomst kunnen verwachten? Pensioen op orde zorgt voor communicatie met jouw medewerkers. Dat kan in de vorm van een presentatie tijdens een medewerkersbijeenkomst, inloopspreekuren of financieel inzicht door middel van persoonlijke rapporten

Wijziging pensioenregeling

 Wil je de pensioenregeling voor jouw medewerkers aanpassen? Of zelfs helemaal stoppen? Dat kan alleen als je toestemming hebt van al jouw medewerkers. Een arbeidsvoorwaarden mag je namelijk niet zomaar wijzigen.

En toestemming is alleen geldig als je jouw medewerkers goed hebt geïnformeerd. Wat betekenen de wijzigingen voor jouw medewerkers en hun nabestaanden?

Lees meer over dit onderwerp

Goede communicatie in combinatie met een compensatie voor het wijzigen of stoppen van de pensioenregeling zorgt ervoor dat medewerkers begrip krijgen voor jouw keuzes en overwegingen. Geen of onvolledige communicatie kan tot gevolg hebben dat de oude pensioenregeling van toepassing blijft als een medewerker of nabestaande er in de toekomst een beroep op doet.

De ondernemingsraad mag zich laten bijstaan door een adviseur als er sprake is van de wijziging of intrekking van een pensioenregeling. De ondernemingsraad heeft namelijk een instemmingsrecht op basis van de wet.

Einde arbeidsovereenkomst

Een arbeidsovereenkomst eindigt als de medewerker de pensioenleeftijd of AOW-leeftijd heeft bereikt. Veel medewerkers willen niet zolang doorwerken, maar kunnen niet inschatten of eerder stoppen met werken tot de mogelijkheden behoort. Pensioen op orde kan, eventueel samen met een HR-medewerker, zorgen voor het gewenste inzicht voor jouw medewerker.

logo

Wil jij weten of jouw pensioen of dat van jouw medewerkers op orde is?
Privacy statement
Algemene voorwaarden

Neem contact met me op

Laat hier je gegevens achter en we nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met je op.

Contact

Delta 1F, Unit 8
6825 ML Arnhem
Nederland

Tel: ‭06-18 65 31 87
KvK-nummer is 53516281
AFM vergunningnummer 12043533